2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Jelenleg is zajlik Galambos Lajcsi tárgyalása: "Karaktergyilkosság történik"

Jelenleg is zajlik Galambos Lajcsi tárgyalása: “Karaktergyilkosság történik”

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Galambos Lajcsira és feleségére, Boglárkára!

A mulatószenészt és nyolc társát közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják. Mint ismert, Lajcsi és párja 2015-ben előzetes letartóztatásba is került, amiért a vád szerint mocsai és tatai birtokukon lopták a vizet, az áramot és a gázt.

„Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit” – mondta a zenész korábban a Blikknek, aki szerint a hét év börtönbüntetés erősen túlzás.

Ma Galambos Lajos ismét bíróság elé állt, ahol Lajcsi ügyvédje, dr Fröhlich Krisztián kezdi a közel egyórás védőbeszédet. A tárgyalásra se Lajcsi, se a felesége, Boglárka nem jött el.

Galambos ügyvédje a védőbeszédben elmondta, hogy szerinte karaktergyilkosság folyik Galambos Lajos ellen, a büntetési tétel kiszabásánál pedig egyfajta személyes attitűd is érződött az ügyészi vádbeszédében, a jogi képviselő szerint olyan, mintha sokan védence pusztulását kívánnák.

Lajcsi zeneművészeti diplomát szerzett, érdemeit, tanulmányait az ügyészség nem sorolta az eljárásban, így a bíróság nem kaphatott teljes képet arról, hogy Lajcsi milyen hasznos tagja a társadalomnak, aki a rendszerváltás után érte el sikereit.

Hiányzik a tényállítás felderítése, nem bizonyították be, hogy Lajcsi bárkinek adott utasítást arra, amivel vádolják.

Beszédet zárva az ügyvéd elmondta, hogy Lajcsit minden vádpont alól fel kell menteni, és az ítélet kiszabásánál figyelembe kell venni, hogy súlyos beteg feleségéről gondoskodik, három gyermeket tart el, valamint állami kitüntetései vannak, az okozott kárt pedig megterítette.

Ezután Galambos Boglárka ügyvédje következett, ő az ügy másodrendű vádlottja:

A vád szerint Boglárkának tudnia kellett arról, hogy áram, víz és gáz lopás történik a lakópark területen.

Boglárka egy műszaki antitalentum, ez is bizonyítja, hogy semmilyen a vádpontban foglalt bűncselekményben nem lehetett benne.

Konkrét tények nem bizonyítják Boglárka bűnösségét. Amennyiben mégis bűnösnek találja a bíróság, az ügyvéd kérte, hogy felfüggesztett szabadságvesztést szabjanak ki. Az ügyvéd megjegyezte, hogy a hosszú évek óta tartó eljárás nagyban hozzájárult Boglárka egészségügyi állapotának súlyos fokú meg romlásához, amely soha többé nem hozható helyre.

Indirekt/Blikk