2024.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Játékpisztollyal raboltak ki egy ékszerboltot Szigetszentmiklóson

Játékpisztollyal raboltak ki egy ékszerboltot Szigetszentmiklóson

Szigetszentmiklóson egy játékpisztollyal rabolt ki egy ékszerboltot két helyi férfi: 30 millió forint értékű arannyal és ezüsttel hagyták el a tett helyszínét. A tervük sikeresnek bizonyult mindaddig, míg a környéken el nem kapták őket.

A két férfi precízen kitervelte a szigetszentmiklósi ékszerbolt kirablását. Kapucnit, maszkot, kesztyűt is viseltek, félelemkeltés céljából még egy játékpisztolyt is beszereztek. Minden a terveik szerint haladt, hiszen az ékszerüzletből 30 millió forintnyi ezüstöt és aranyat sikerült eltulajdonítaniuk. A menekülést is előre kitalálták a büntetett előéletű elkövetők, akik a tett során viselt fekete rablóruhájuk alá váltóruhát vettek, hogy minél könnyebben és feltűnésmentesebben elhagyhassák a helyszínt. Ám akármilyen bombabiztosnak is tűnt a tervük, azzal nem számoltak, hogy a véletlenül egy éppen arra járó nyomozók karjaiba futnak.

A 40 és 48 éves elkövetőket letartóztatták: kiderült, hogy korábban erőszakos bűncselekmény miatt már indult ellenük eljárás. A mostani tettüket pedig fejenként akár tíz – rosszabb esetben tizenöt év – börtönbüntetéssel „jutalmazhatja” az igazságszolgáltatás.