2021.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Járványügyi zár alatt a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztálya

Járványügyi zár alatt a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztálya

Koronavírus fertőzés miatt lezárták a Betegápoló Irgalmasrend budai kórházának belgyógyászatát. Dolgozók és betegek is megfertőződtek.

A hétvégén járványügyi zárlatot rendeltek el a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztályán, ahol az Index információi szerint több egészségügyi dolgozó és beteg is koronavírussal fertőződött.

A lap írásban elküldött kérdéseire válaszul Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján megerősítette a hírt. De részleteket a szakember nem közölt a sajtótájékoztatón, de az Irgalmasrendi Kórház oldalán sem található semmilyen információ a járványügyi intézkedés magyarázataként. Müller Cecília általánosságban annyit elmondott, hogy ha egy osztályon tömeges megbetegedés történik és ott nem tudják izolálni a fertőzötteket, akkor ott nem fogadhatnak több beteget fogadni, a népegészségügyi hatóság pedig kijelöl egy másik osztályt, ahol a betegek ellátása zavartalanul folyhat tovább.

A járványügyi zárlat azt jelenti, hogy új betegeket nem vehetnek fel, de a nem fertőzött bentfekvőket tovább ápolják. Azokat a dolgozókat, akiknél felmerülhet a gyanú, hogy elkaphatták a fertőzést, kéthetes szabadságra küldték. Az egészségügyi személyzetet más osztályokról kell pótolni – írja a lap.