2021.09.21
Máté, Mirella
Kezdőlap Belföld Izgalmas meccsen győzött 2-1-re az Újpest a Vaduz ellen a konferencialigában

Izgalmas meccsen győzött 2-1-re az Újpest a Vaduz ellen a konferencialigában

Az Újpest 2-1-re nyert a liechtensteini Vaduz ellen a labdarúgó Európai Konferencia-liga második selejtező körének első meccsén. A meccs nem volt ennyire szoros, a magyar kupagyőztes könnyen lerendezhette volna a továbbjutást már az első meccsen.

A 2016-os Európa-bajnokságon, az osztrákoknak lőtt csodálatos gól szerzője, Stieber Zoltán a hetedik percben adta meg a meccs alaphangját. A kiváló rugótechnikájú játékos 18 méterről bombázott a kapuba. Mégha meg is pattant valakin, ez nagy gól volt.

Az Újpest végig uralta onnantól a meccset. Több lehetősége volt, hogy eldöntse már az első meccsen a továbbjutást. A Vaduz kapkodva, néha durván védekezett, sajnos a magyar csapatban nem akadt olyan szellemi vezér, aki ebben az időszakban azt a kis pluszt tette volna hozzá.

Ennek ellenére a 64. percben Tallo egy szép egyéni akció után még közelebb juttatta a lila-fehéreket a továbbjutáshoz. Gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot. A hazaiak tényleg lezárhatták volna a meccset, ehelyett kaptak egy buta gólt.

A vendégek török származású, de liechtensteini játékosa, Tunahan Cicek 30 méterről gondolt egy nagyot és rálőtte. Bár a labda szitált a levegőben, ennek azért Banai, az Újpest kapusa kissé mellényúlt, és a kezéről vágódott a kapuba. Ilyen távolságból nem illik gólt kapni.

A Vaduz így 1-2-es hátrányból várhatja a visszavágót, ami a meccs képe alapján lehetett volna sokkal nagyobb különbségű is. Az Újpest legalább nyert. Nem úgy, mint tizenöt évvel ezelőtt, amikor a Megyeri úton 4-0-ra kapott ki a svájci ligában vitézkedő ellenfelétől. Szegény Bicskei Bertalan egyetlen meccse az volt az újpesti kispadon.

Indirekt/Blikk