2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Itt vannak a részletek: 10 lövést adott le a férfi a TEK-esekre,...

Itt vannak a részletek: 10 lövést adott le a férfi a TEK-esekre, mielőtt elfogták

Döbbenetes részleteket tudott meg a Blikk a Bajnok utcai ámokfutó elfogásáról. Június 18-án egy fegyveres férfi barikádozta el magát a VI. kerületi bérház egyik lakásában: G. Krisztiánt végül a Terrorelhárítási Központ ártalmatlanította.

A gangos házban még napokkal a történtek után is mindenki G. Krisztián ámokfutásáról beszél. A középkorú férfi évek óta minden létező módszerrel megkeseríti a lakók életét. Békésen játszó kisgyerekeket fenyeget, több tulajdonosnak már azt is kilátásba helyezte, hogy megöli őket.

Pár éve majdnem felrobbantotta a kétemeletes házat, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Utána egy ideig idegorvosi kezelés alatt állt, de végül hazamehetett, aztán kezdődött minden elölről. A földszinten élő egyik családra különösen ki volt hegyezve, június 18-án pedig olyat tett, amelyet garantáltan soha nem felejtenek el. A pokoli pillanatokat a família egyik tagja elevenítette fel a Blikknek, aki annyit kért, hogy cikkünkben változtassuk meg a nevét, mert nagyon fél a támadótól.

– A családommal és a szomszédokkal kint ültünk a lakásunk előtt egy kis asztalnál és csöndesen beszélgettünk – kezdte Mónika.

– A férfi a másodikon lakik, és amikor halljuk, hogy csapódik az ajtaja, mindig összeugrik a gyomrunk. Most is ez történt, de mivel nem érkezett le, felnéztünk ketten is a lépcsőfordulóra. Azt láttuk, hogy ott áll egy fegyverrel, amelynek a csövét felénk tartja. Azonnal rohantunk, ahogy csak tudtunk, mindenki elbújt valahova. Egyikünk hívta a 112-t, és közben imádkoztunk, hogy a rendőrök hamar érjenek ide. Szerencsére ez meg is történt, közben pedig ő felment a lakásába. Innen indult a rendőri akció – mesélte még mindig remegve az egyik érintett.

A Blikk információi szerint a kommandósok először egy telefont akartak bejuttatni az addigra magát teljesen elbarikádozó férfinak, a túsztárgyaló akart beszélni vele. Ő azonban a készüléket kidobta az ablakon. Ezt követően adott le tíz lövést, de akkor még nem lehetett tudni, riasztó- vagy éles fegyvert használt-e az ámokfutó. Végül a TEK-esek betörték az ajtó, majd leteperték G. Krisztiánt.

– Örökre hálásak leszünk a kommandósoknak, hogy megvédtek minket ettől az őrülttől. Amióta nincs itthon, minden más. Addig a szó szoros értelmében egész nap rettegtünk. Nemcsak mi, hanem az összes lakó. Volt, hogy az ajtónkat rúgta tiszta erőből, de olyan is előfordult, amikor kilométereken keresztül követett minket az utcán – folytatta Mónika.

Elfogása előtt két nappal a rendőrség járt már a férfi lakásán, mert különböző bűncselekmények miatt keresték őt. Akkor is ellenállt, a rendőrautóban fejbe rúgta az egyik zsarut. Egy nap múlva kiengedték, hazamehetett. Feltehetőleg a legutóbbi akciója után a lakók jó időre megszabadultak tőle. G. Krisztián ellen a TEK feljelentést tett felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A TEK intézkedését kiváltó cselekmény miatt a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Indirekt/Blikk