2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Itt a rendelet: ők mehetnek edzeni holnaptól

Itt a rendelet: ők mehetnek edzeni holnaptól

Kisebb zavart okozott, amikor hétfőn megjelent a rendelet arról, hogy az edzőtermeket, uszodákat, jégpályákat csak védettségi igazolvánnyal lehet használni, kivéve a 18 év alatti sportolókat és edzőiket. Ez most változik.

Az eredeti, hétfői szabályozásban a 4 milliós beoltotti határnál csak a 18 év alatti igazolt sportolók mehettek volna védettségi igazolvány nélkül is edzőterembe. Így azok voltak gondban, akik a kiskaput használták ki, azaz az elmúlt időszakban igazolt sportolókká „váltak” valamilyen egyesületben. Nos, a probléma megoldódott, az éjszaka megjelent friss rendelet szerint ahogy elérjük a 4 millió beoltottat – várhatóan szombaton – már ők is nyugodtan mehetnek edzeni akkor is, ha nincs védettségi igazolványuk.

Az éjszaka azonban kijött a Magyar Közlönyben az új rendelet, ami megváltoztatta a hétfőit. Az áll benne, hogy a jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények – a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló, a 18. életévét betöltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak.

Nekik igazolniuk kell, hogy valóban versenyszerűen sportolnak. Ha nem tudják ezt igazolni és nincs védettségi kártyájuk sem, nem léphetnek be ezekbe a létesítményekbe. Ha viszont igen, akkor akár éjszaka is.

Tehát gyakorlatilag már csak azok nem járhatnak ezekre a helyekre, akiknek nincs védettségi igazolványuk, illetve nem leigazolt sportolók.

Indirekt/Blikk