2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Itt a magyarázat: ezért marad el a Sziget Fesztivál

Itt a magyarázat: ezért marad el a Sziget Fesztivál

Löbenwein Norbert fesztiválszervező válaszolt a Blikk kérdéseire.

Lesz idén fesztiválszezon?

– Azt gondolom, hogy a közönség és a fellépők nagyon bíznak ebben, szervezőként pedig nagyon sokan dolgozunk azon, szerte az országban, hogy ha zöld jelzés érkezik, valamilyen formában elindulhassanak a tömegrendezvények, koncertek, fesztiválok.

Dolgoznak a háttérben, vagy teljesen áll a munka?

– Az előkészületekkel mindenkinek muszáj haladni, még akkor is, ha tele vagyunk bizonytalanságokkal, hiszen lemondani valamit nem egyszerű, de a nulláról rövid idő alatt felépíteni, előkészületek nélkül lehetetlen.

Semmilyen mód nem volt rá, hogy a Szigetet, illetve a VOLT Fesztivált megrendezzék idén?

– A Sziget portfolió eseményei a legtöbb esetben elképzelhetetlenek több tízezer külföldi vendég nélkül. Sok más bizonytalanság mellett elsősorban ez az oka annak, hogy el kellett engednünk idénre. A VOLT vendégei nagyrészt magyarok, ott azonban a korai időpont nem teszi lehetővé, hogy idén megrendezzük.

Más lesz, esetleg drágább a járvány miatt egy fesztivál?

– Amilyennek megismertük az elmúlt évtizedekben a fesztiválokat, olyat a jelenlegi járványügyi helyzetben nem tudok elképzelni. Távolságtartással, maszkban nem lehet fesztiválozni, ezeket feloldani pedig akkor szabad, ha nem kell félnünk az újabb fertőzéstől. A szervezők természetesen a szabályozást követik, ez nem pénz kérdése.

Az előzetes reakciók alapján mire lehet számítani? Az embereknek lesz bátorságuk kimenni a rendezvényekre?

– Biztos, hogy sokan lesznek, akik azt mondják: ezt az évet akkor is kihagyják, ha nyitnak a tömegrendezvények, de azt is látjuk, hogy ugyancsak sokan már állnának sorban a beléptetésnél. Utólag tudjuk csak megmondani, hogy melyik táborban lesznek többen.

Indirekt/Blikk