2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Iskola elől vitték el a gyerekek zaklatásával vádolt tanárt

Iskola elől vitték el a gyerekek zaklatásával vádolt tanárt

Újabb iskolai botrány! Ezúttal az egyik budapesti általános iskolából vitték el a rendőrök az egyik tanárt, aki zaklathatta a kisgyerekeket – tudta meg a Blikk. A botrányos esettel egyik olvasónk kereste meg a lapot.

„Az iskolába pár napja az igazgató felvett egy ének-zene tanárt, akit közvetlenül az iskola előtti járdáról vitték el május 30-án a rendőrök. A gyerekek végignézték a történteket, de azt hazudták nekik, hogy azért vitték el a rendőrök a tanárt, mert meghalt az egyik rokona. Valójában már az első tanítási napján zaklató üzeneteket kezdett küldeni a gyerekeknek. Hála a tankerület gyors intézkedésének, még megakadályozták a rendőrök, hogy bejusson az iskolába” – állt a levelében.

Természetesen azonnal felhívták az érintett XVI. kerületi intézmény igazgatóját, ám ő elhárította az érdeklődésünket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya kérdésünkre közölte: feljelentés alapján folytatnak eljárást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A rendőrség az üggyel kapcsolatban egy embert előállított, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi szabadlábon védekezik. Dr. Bagoly Bettina, a Főváros Főügyészség szóvivője hozzátette: a folyamatban lévő eljárásról jelenleg több információ nem osztható meg a nyilvánossággal.

Az érintett tankerületi központot is megkeresték a gyerekeket zaklató tanárral kapcsolatban. Többek között azt kérdeztük, a tanár mióta oktatott az intézményben, a gyanú szerint pontosan mit követett el, illetve milyen következményei lettek az incidensnek. Kérdéseinkre az alábbi választ küldték el:

„A pedagógus 2022. 05. 25-től óraadói megbízással énektanári feladatot látott el az iskolában. A megbízása 2022. május 30-i megszüntetéséig két napot dolgozott (szerda, csütörtök). Amint a történtekről a tankerületi központ értesült, a megbízási szerződést azonnali hatállyal felmondta. Mivel az esetben jelenleg is hatósági eljárás van folyamatban, így a tankerületi központnak további tájékoztatást adni nem áll módjában” – válaszolta a Blikknek küldött levelében Béresné dr. Dunai Gyöngyi, az Észak-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője.

Indirekt/Blikk