2022.06.30
Pál
Kezdőlap Belföld Ilyen nincs: bebetonoztak egy macskát Budapesten

Ilyen nincs: bebetonoztak egy macskát Budapesten

Véletlenül bebetonoztak egy macskát egy fővárosi építkezés során. Az állatot később sikerült kimenteni, így életben maradt.

A felújítás helyén egy macskakolónia lakott. Úgy hitték, hogy amikor elkezdték a betonozást, akkor már macskamentes volt a hely, az önkéntes őrzőknek azonban az etetésnél feltűnt, hogy eggyel kevesebb cica jelentkezett az ennivalóért. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai segítettek kimenteni a sanyarú sorsra hagyott állatot.

“Míg az emberek nagyrésze aludt mi egy macska életéért küzdöttünk. Egy budapesti helyszínen egy macska kolónia rejtekhelyének bejáratát egy felújítás során (nem rosszindulatból) bebetonozták. A cicacsapat önkéntes örzőinek furcsa lett, hogy a szokásos etetésről van hiányzó egyed. Hamar kiderült, hogy a betonozás alatti rejtekhely nem volt macskamentes, így gyakrolatilag a bejárat bebetonozásával lassú és keserves halálra lett ítélve a hiányzó cica. Itt kapcsolódtunk be mi is a történetbe és az éjszaka folyamán kibontottuk a bejáratot, hogy a cica el tudja hagyni a vesztőhelyet” – számolt be róla a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebookon.