2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Ilyen idővárásra számíthatunk ma

Ilyen idővárásra számíthatunk ma

Nem sok jót tartogat a csütörtöki időjárás, ne tegyük messzire az esernyőket! Erős szél és eső várható az ország nagy részén.

Reggel, kora délelőtt még előfordulhatnak párás, ködös tájak, majd többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, északkeleten elvétve záporokkal. Késő délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon, valamint az északi területeken helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli szél megélénkül, estétől a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között valószínű, késő estére 2-10 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtök este tovább növekszik a felhőzet, nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz felettünk az ég, de a délnyugati tájakon szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Szórványosan valószínű eső, zápor. A délies szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2-9 fok között alakul.

Budapesten
Előrejelzés a főváros térségére csütörtök éjfélig: ma napos, gyengén felhős idő várható, majd késő délutántól megnövekszik a felhőzet, este pedig már eső, zápor is előfordulhat. A nyugati, majd a délire forduló szelet élénk lökések kísérhetik. Délutánra 12 fokig melegszik fel a levegő, késő este 8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken
Erősen felhős vagy borult idő várható, de helyenként nagyobb szakadozások is lehetnek a felhőzetben. Többfelé lehet eső, zápor. Estétől a Dunántúl magasabban fekvő részein akár halmazállapotot is válthat a csapadék, sőt néhol az ég is megdörrenhet. A délelőtt kissé élénkülő délies szél délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódhat. Kora délután 6-12 fok várható, a met.hu jelentése szerint.