2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Így változtatta meg tegnap a kormány a rezsicsökkentést

Így változtatta meg tegnap a kormány a rezsicsökkentést

A kormány szombati ülésén döntött a rezsicsökkentésről. Elsősorban a visszaélések miatt mostantól a villamos energia és a földgáz egyetemes szolgáltatásra kizárólag a lakossági fogyasztó jogosult.

A szabályokat majd július elejéig Varga Mihály pénzügyminisztert és Palkovics László technológiai és ipari minisztert fogja megalkotni.

portfolio.hu másfél hete számolt be arról, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már tárgyat erről a témáról, a rezsicsökkentés fenntartása volt a téma a két miniszter megbeszélésének. Elsősorban pedig az, hogy a cégek és állami társaságok maradnak-e ebben a körben.

A most megjelent határozat egyik leglényegesebb eleme, hogy kizárólag lakossági fogyasztók maradjanak a rezsicsökkentés rendszerében, cél a visszaélés kiszűrése, és július elsejei határidő.

A hírek szerint 33 ezer cég lehet érintett a június végéig tartó kedvezményben. Már ez a rendelet is komoly retorziót helyezett kilátásba azoknak, akik esetleg megpróbálnak trükközni.