2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Belföld Így találták meg a rendőrök az ellopott 4,5 milliós cipőt

Így találták meg a rendőrök az ellopott 4,5 milliós cipőt

Még március elején lopták meg Pachert Balázst, a Balázs Kicks vezetőjét: boltjából eltűnt, egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú méregdrága cipő. Akkor a közösségi médiában kért segítséget a 4,5 milliós sneaker miatt, nyomravezetői díjat is felajánlott. Az értékes darabot egy vitrinből lopták el, ami azért maradt nyitva, mert előzőleg valaki épp onnan próbált fel egy cipőt.

Pacher Balázs tegnap jelentkezett a jó hírrel: végül meglett a szupercipő.

Március közepén már az kiderült, kik lophatták el a cipőt, az egyik gyanúsítottat el is fogták a rendőrök Újpesten, azonban bűntársát, a testvérét nem találták meg, valamint a cipő sem került még elő. A gyanúsított külföldi állampolgár és büntetett előéletű, sőt egy korábbi kiutasítása miatt illegálisan tartózkodik az országban.

Most pedig a cipő is előkerült, amit a rendőrség talált meg. A különleges cipőn még rajta volt a céges gyorskötöző és a pluszcipőfűző is, sértetlenül kapta vissza Balázs. A rendőrség a cipő megtalálásáról ma közölt bővebb információkat, tegnap még csak azt lehetett tudni, hogy a Magyar Postánál foglalták le.

A Budapesti Rendőr- főkapitányság Facebook-oldalán írta le, hogyan találták meg a cipőt. Részleteket árultak el a nyomozásról, illetve fotókat is mutattak a visszaadás pillanatairól.

Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a BTK mondja ki – kezdik a posztjukat.

Mint írják, a cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a nyomozóknak, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással. Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. Nem hazudott. A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. Eduardot (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Lous Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem – részletezték a nyomozást.

Az elfogott külföldi férfi sem a luxuslépőről, sem testvéréről nem árult el semmit, mindettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, öccse, G. Artur (33) ellen pedig BRFK elfogatóparancsot adott ki.

Az áttörés a nyomozásban március 17-én történt, amikoris G. Eduard Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. Arturtól egy csomag érkezett számára. Mint írják, benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, mint a hétmérföldes, sokmilliós, országhatárokon átívelő szupercipő. A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek.

Egy egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh lépő története… Bárki is veszi is meg ezek után ezt a méregdrága cipőt, már ismeri az előéletét.