2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Így menekült a rendőrök elől a jogosítvány nélküli ámokfutó - videó

Így menekült a rendőrök elől a jogosítvány nélküli ámokfutó – videó

A csepeliek azt hitték, filmforgatásba csöppentek, valójában csak egy ámokfutó fiatal menekült jogsi nélkül a rendőrök elől.

Hangos szirénaszóra és száguldó autókra kellett ébredniük a csepelieknek hétfő reggel. Egy szürke audis jogosítvány nélkül ült volán mögé, majd mikor a rendőrök kiszúrták, az ámokfutó gázt adott.

Az sofőr reggel fél nyolckor lett gyanús a járőröknek, akik megpróbálták őt megállítani, de az inkább gyorsítani kezdett. A rendőrök ezután a nyomába eredtek és hangosbemondón keresztül igyekeztek szót érteni vele, ám a 25 éves férfi még ekkor is inkább megpróbálta lerázni őket egy éles kanyarral, ahelyett, hogy megállt volna. Az üldözés több percen keresztül tartott – írja a Police.hu.

A rendőrség beszámolója szerint a helyiek eleinte azt hitték, csak filmforgatás miatt ilyen zajos az egyébként csendes környék. A férfit végül az Ölyv utcában sikerült megállásra kényszeríteni, akiről kiderült, korábban már többször is bevonták a jogosítványát. Az ámokfutó most sem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Az autóban egy másik férfi is ült, a rendőrség a jármű átvizsgálásakor pedig kábítószergyanús agyagokat talált, amiket szakértői vizsgálat alá vetnek. A két férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságon, előbbit engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe is vették. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul.