2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Így áll most a nyomozás a Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatban

Így áll most a nyomozás a Nemzeti Színházban történt balesettel kapcsolatban

Még nincs gyanúsítottja a Nemzeti Színházban történt balesetnek így azt sem lehet tudni, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

A nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt – mindössze ezt a szűkszavú választ adta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Népszava érdeklődésére, arra a kérdésre, hogy jelenleg hol tart a színházban történt baleset felderítése.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást. A feladat annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

Egy komoly színpadi baleset miatt szakadt félbe nemrégiben a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása. Mint megírtuk Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia négy méter magasról zuhant le a takarásban, amikor átestek az egyik díszletkorláton.

A két színész olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedett, hogy azonnal leállították az előadást és szirénázó mentőautó száguldott velük a kórházba, ahol azonnal műteni kellett őket. A felépülésük hosszú hónapokat vehet igénybe, ráadásul Szász Júlia újra visszakerült a kórházba, ahol kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt.