2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Igazi örökmozgó Debreczeni Zita és Gianni kisfia

Igazi örökmozgó Debreczeni Zita és Gianni kisfia

Debreczeni Zita és Gianni Annoni várva várt gyermeke 2020. augusztus 28-án jött világra. A kisfiú a Gianfranco Máté keresztnevet kapta. 

Mostanra már több mint nyolc hónapos, mászik és hét foga is kinőtt – árulta el édesanyja a #van20perced sorozat live beszélgetésében.   

A negyvenéves fotóművész igyekszik kreatív lenni a hozzátáplálásban, de néha már nincs ötlete, mit mivel tudna összekeverni. Próbál hetente kétszer reggel elmenni edzeni, hogy mielőtt Gianni dolgozni indul, tudjon vigyázni az örökmozgó kisfiukra, emellett a baba alvási idejében próbál otthon edzeni, de erre néha csak 10-13 perc jut. 

– Most pont az van, hogy jól elalszik a kezemben, de tízből négy alkalommal, ahogy leteszem, biztos felébred. Ez nem panaszkodás, nem teher, más életciklusban van most az életem, de tetszik, nagyon-nagyon vártam, ugyanakkor kellenek az összehangolódások, hogy mikor tudok például hajat mosni, leülni meginni egy kávét. 

– Mindenhova mászik! Amikor felébred reggel, mintha már azt látnám az arcán, hogy “vegyél ki!” Kiveszem, aztán mintha azt mondaná, hogy tegyem le, mert úgy ébred reggel hatkor, hogy óriási késésben van, mindenről lemaradt, hagyjam mászni. Nagyon aranyos, nagyon pörgős, forog ide-oda, mászik, fölhúzza magát, feltérdel. Hét foga van! 

Debreczeni Zita szerencsésnek tartja magát, hogy a nagyszülők tudnak segíteni. Vidéki fotózást is tud már vállalni, mert ha kéri, örömmel mennek a nagyszülők, és vigyáznak Mátéra. Így is került már olyan helyzetbe kettesben a babával, hogy azzal kellett felhívni a férjét, most azonnal induljon haza segíteni. 

– Volt már olyan pillanat, pont múlt héten, este hét körül, amikor azt mondtam Gianninak, hogy “most gyere haza, légy szíves, bárhol vagy, indulj el most azonnal haza!” Itthon etettem a picikét, nem volt már rajta a nadrág, és telefonált a sógorom, hogy valaki éppen hívta az utcánkból, hogy a fehér kutyánk kint van a kerítés előtt, ami azért történhetett meg, mert a házban áramszünet volt, kinyíltak a kapuk.

Indirekt/femina.hu