2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Húsvét után újraindulhat az élet hazánkban - a kormányfő szerint meglesz a...

Húsvét után újraindulhat az élet hazánkban – a kormányfő szerint meglesz a 2,5 millió beoltott

A miniszterelnök vasárnapi videójában arról szólt, hogy egy-két napon belül elérhetjük a 2,5 millió beoltottat hazánkban.

Orbán Viktor húsvét napján éjszakai műszakba kezdett, hogy tudomást szerezzen arról, hogyan mennek végbe a vakcinaszállítások. A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy amikor az oltásokról van szó, akkor mindig az ápolók, illetve az orvosok kerülnek szóba, pedig nagyon fontosak a pilóták, a sofőrök és a rakodómunkások is. “Hiszen az ő munkájukkal kezdődhet meg az oltás. Ezt a munkát minden hajnalban elvégzik. Ma is így van, és jó esélyünk van arra, hogy ha holnap és holnapután is rendben mennek a dolgok, akkor húsvét utáni első-második napon meglesz a két és félmilliomodik beoltott” – számolt be a miniszterelnök – adta hírül a Blikk.

Orbán Viktor egy korábbi rádiós interjújában azt mondta, hogy az ország újraindítása csak akkor kezdődhet el, hogyha a beoltottak száma eléri a két és fél milliót. A kormányfő hozzátette: az újraindítás csak lépésről lépésre valósulhat meg.