2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Hosszú Katinka elbújt a világ elől, de a visszatérésre készül

Hosszú Katinka elbújt a világ elől, de a visszatérésre készül

„Most arra van szüksége Hosszú Katinkának, hogy pihenjen, kikapcsolódjon, átgondolja a hogyan továbbot. Nem olyan, aki meghátrál, ha akadályba ütközik. Úgy gondolom, neki már kész tervei vannak a jövőjéről. Megvan benne az erő, hogy visszatérjen a csúcsra” – mondta a Blikknek az uszodai közegben jártas informátorunk.

Hosszú ugyanis elbújt a világ elől, mindenki csak találgat, mi lehet a sportolónővel. A 2016-os riói olimpián három aranyérmet szerzett kiválóság idén, Tokióban csalódást keltően szerepelt, maga is kudarcként élte meg, hogy 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik, 200 méter háton huszadik lett.

A versenyek vége után gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől. Még Japánban elmondta, kis nyugalmat szeretne, majd a csapat hazaérkezésekor külön bejáraton hagyta el a repteret. Hétfőn az olimpiai küldöttség tiszteletére rendezett fogadáson nem vett részt, nem találkozhattak vele a szurkolók, sőt, az elmúlt két hétben a közösségi oldalán sem posztolt.

– Én úsztam, vagyis az én hibám, hogy ezúttal miképpen teljesítettem. Ám az biztos, így nem tudom abbahagyni – utalt arra még Tokióban, hogy nem akar visszavonulni.

A szurkolók mindenesetre mellette vannak, szeretnék még látni a medencében a bajnoknőt.

– Már számtalanszor bizonyította, hogy a legnehezebb helyzetekből is képes felállni. Emlékezetes, hogy a 2012-es londoni olimpián a 400 méter vegyesen elért negyedik helye után az akkori trénere, az amerikai Dave Salo azt tanácsolta neki, felejtse el a sportot, inkább nyisson szépségszalont Budapesten, ám ez sem törte meg. Küzdött tovább, négy évvel később három aranyérmet szerzett Rióban – tette hozzá informátorunk. – Aztán ott volt a magánéleti válsága edző-férjével, a szintén amerikai Shane Tusuppal, de a szakítás után is megmutatta, hogy miért tartják a világ egyik legjobbjának.

Hosszú azt mondta, tart egy kis szünetet, majd a Nemzetközi Úszóliga (ISL) sorozatában tér vissza. Márpedig a pénzdíjas csapatverseny harmadik szezonjának küzdelmei hamarosan kezdődnek. A Team Iron – amelynek a tulajdonosa és a csapatkapitánya is – menedzsmentje lapunknak megerősítette, az úszót az ISL-ben láthatjuk majd, viszont nem tudni, hogy az augusztus 26-án esedékes nápolyi rajton már ott lesz-e.

Indirekt/Blikk