KezdőlapBelföldHoppá: újra Dárdai Pál lett a Hertha vezetőedzője

Hoppá: újra Dárdai Pál lett a Hertha vezetőedzője

Dárdai Pál, a 44 éves magyar sportoló visszatért a Hertha BSC-hez!

A Hertha Twitteren jelezte, hogy Dárdai Pál visszatér a csapathoz és azonnali hatállyal átveszi az edzői posztot a Bundesliga csapatban.

Így Dárdai immár másodszor lesz a Hertha edzője. Dárdai visszatéréséért már korábban petíciót is indítottak a berlini csapat szurkolói, mégpedig még tavaly februárban, mikor Klinsmann 10 hét után önként távozott távozott a vezetőedzői posztról. A Hertha akkor igen mély válságba jutott.

Dárdai, aki korábban a magyar válogatottat is irányította, 2012 és 2015 között dolgozott a Hertha utánpótlásánál, majd 2015-től egészen a 2018–19-es idény végéig volt a felnőttgárda vezetőedzője. Kiesőjelöltből stabil középcsapatot alkotott, amellyel az Európa-ligában is szerepelhetett. Kiváló munkája és a szurkolók szeretete ellenére akkor nem maradhatott az alakulat élén.

Úgy tűnik, a Hertha most megint benne látja a megmentőt. Ráadásul eddig úgy lehetett tudni, a magyar szakember csak ideiglenes megoldás lesz a csapat életében, azonban a hétfő délutáni bejelentés szerint 2022 nyaráig kötnek vele szerződést.

Indirekt/Blikk