2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Belföld Hoppá: szeméremsértés és könnyű testi sértés miatt elítélték az MSZP politikusát

Hoppá: szeméremsértés és könnyű testi sértés miatt elítélték az MSZP politikusát

Tárgyalás mellőzésével hozott ítéletet a bíróság Donáth László, volt MSZP-s politikus zaklatási ügyében. A vád alapján, amely aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége volt, másfél évet kapott a volt politikus, 2 év 6 hónapra felfüggesztve, egyelőre nem jogerősen.

Mint ismert, a 2019-ben azzal robbant ki az ügy, hogy egy szeretetotthonban, ahol Donáth dolgozott, több nő is bepanaszolta a férfit zaklatás miatt. Feljelentés is született, majd nyomozás indult, Donáth pedig gyanúsított lett az ügyben. Az akkoriban megjelent cikkekben megszólaló sértettek arról beszéltek, hogy az intézményben a zaklatás mindennapos volt.

Most a pestisracok.hu az ügyészségtől megtudta, hogy február 19-én megszületett az elsőfokú, nem jogerős ítélet a momentumos Donáth Anna édesapja ügyében:

„A bíróság büntetővégzésével – az ügyészi indítvánnyal teljes mértékben egyezően – a vádlottal szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását – melynek végrehajtási fokozata börtön – 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. A végzés ellen az ügyészség nem kéri tárgyalás tartását, ez a jog a vádlottat és a védőt is megilleti, így a végzés nem végleges” – közölte a portállal az ügyészség.

Indirekt/Blikk