2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Belföld Hoppá: büntetőeljárás indult M. Richárd halála miatt

Hoppá: büntetőeljárás indult M. Richárd halála miatt

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoznak.

M. Richárd múlt hét csütörtökön életét vesztette. Az eredetileg három és fél év fogházra ítélt Dózsa György úti gázoló jogi képviselője még jóval a férfi halála előtt, az év elején tett feljelentést azért, mert úgy érezte, ügyfele nem részesült megfelelő egészségügyi ellátásban a tavaly decemberi sztrókja után.

A Központi Nyomozó Főügyészség most a 24.hu megkeresésére elárulta, indult-e büntetőeljárás az ügyvéd januári feljelentése alapján, de azokra a kérdésekre is reagált, hogy van-e már gyanúsított, illetve módosították-e a gyanúsítást azt követően, hogy múlt héten meghalt a fogvatartott.

„A megjelölt ügyben a néhai fogvatartott jogi képviselőjének 2022. január 25-én kelt feljelentése alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt van folyamatban nyomozás a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen. Az eljárásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, és újabb feljelentés sem érkezett az ügyészségre a férfi halála után” – szögezte le válaszában Kovács Katalin szóvivő.