2022.08.17
Jácint
Kezdőlap Belföld Hiba volt: menet közben behúzta a kéziféket a részeg utas

Hiba volt: menet közben behúzta a kéziféket a részeg utas

A 62-es számú főúton történt közúti közlekedési balesetről tettek bejelentést a rendőrségre 2021. augusztus 22-én délután.

Egy perkátai nő a főúton Dunaújváros irányából Székesfehérvár felé közlekedett, amikor az autóban utasként mellette ülő férje hirtelen és indokolatlanul behúzta a kéziféket. A sofőr a váratlan fékhatás következtében elvesztette uralmát a jármű felett, az útról lesodródott, majd a vízelvezető árokba csapódott – írja a police.hu.

A balesetben a járművezető könnyebben megsérült, másnak nem esett baja. A helyszínen való rendőri intézkedés során a balesetet okozó 28 éves perkátai férfival szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, illetve a későbbi mérés eredménye is megerősítette az ittasságát.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a perkátai férfi ellen. A gyanúsított kihallgatása során elismerte és megbánta tettét.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek a napokban továbbították.