2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Házkutatásokat tartott a rendőrség a Városháza eladásának ügyével kapcsolatban

Házkutatásokat tartott a rendőrség a Városháza eladásának ügyével kapcsolatban

Az elmúlt hetekben számos olyan hang- és képfelvétel került nyilvánosságra, amelyek alapján feltehető a kérdés, mennyire zajlanak törvényesen a fővárosi ingatlaneladások.

A rendőrség hétfőn reggel párhuzamosan több helyszínen – köztük a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Attila úton lévő székházában – házkutatást kezdett a Városháza-üggyel kapcsolatban – értesült az Index. A portál információit egyelőre az Országos Rendőr-főkapitányság még nem erősítette meg. Az értesülést tehát ugyan még semmilyen hivatalos helyről nem erősítették meg, a 444 úgy tudja, Karácsony Gergely főpolgármester még a délután sajtótájékoztató tart az ügyben.

A Városháza tervezett eladásának ügyében már több feljelentés is született, illetve egy másik ingatlan értékesítése kapcsán, Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő két feljelentést is tett. A rendőrség pedig már korábban megerősítette, hogy nyomozás is folyik az ügyben.

Mint megírtuk, az elmúlt hetekben számos olyan hang- és képfelvétel került nyilvánosságra, amelyek alapján feltehető a kérdés, mennyire zajlanak törvényesen a fővárosi ingatlaneladások. A felvételeken az ismeretlen befektetők mellett Gansperger Gyula, az első Orbán-kormány állami privatizációs vezetője, Bajnai Gordon volt kormányfő, Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő jelenlegi – még Tarlós István korábbi főpolgármester által kinevezett – ügyvezetője, valamint Berki Zsolt vállalkozó hangja azonosítható be.

Indirekt/Blikk