2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld Hat hektáron ég az erdő Budaörs határában

Hat hektáron ég az erdő Budaörs határában

Budapestről, és az autópályákról is látszik a Budaörs felett szálló hatalmas füstfelhő. Kiderült, hat hektáron ég a Huszénnégyökrös-hegy.

Fotók:Facebook

Körülbelül hat hektáron ég az aljnövényzet és néhány fa törzse Budaörs külső részén, a Huszénnégyökrös-hegyen a Sóska utca, a Tárogató utca és a Hold utca utáni területen.

A helyszínre a fővárosból, Törökbálintról és Érdről hivatásos, Budaörsről, Biatorbágyról, Budakesziről önkéntes tűzoltók érkeztek nagy erőkkel a helyszínre, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltsák a lángokat. A káresetnél az egységek a legmagasabb riasztási fokozatban kezdték meg a tűz oltását.

Frissítés:

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek délután azt közölte az MTI-vel, hogy Budaörsön, a Hold utca feletti erdős részen egy körülbelül 6 hektáros területen ég az aljnövényzet, fatuskók, cserjék.
A nagy szárazság és az erős szél miatt gyorsan terjednek a lángok, ezért a legmagasabb riasztási fokozatot rendelték el. A fővárosból és több településről is érkeztek tűzoltók a helyszínre – ismertette a szóvivő.

Indirekt/ Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület