2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Belföld Hat évet kapott a szexuális erőszakkal vádolt pécsi fociedző

Hat évet kapott a szexuális erőszakkal vádolt pécsi fociedző

A Pécsi Ítélőtábla másodfokú tanácsa előtt folytatódott az eljárás annak vádlottnak a büntetőügyében, aki edzőként több kiskorú tanítványához is szexuális indíttatással közeledett.

A 35 éves férfi 2017. augusztusától egy dél-baranyai település sportegyesületének futballedzőjeként dolgozott. A szülők és a gyermekek körében népszerűségnek örvendő pedagógus az óvodás és általános iskolás korosztályhoz tartozó gyerekekből álló labdarúgócsapatokat edzett, emellett számos közösségi programot – táborozásokat, kirándulásokat – szervezett tanítványainak, és estenként azok szüleinek is. Többször szervezett otthonában is összejöveteleket a csapatai tagjainak, ahol közösen pizzázott, palacsintázott és videojátékozott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. Az ilyen összejövetelek során 2018 és 2019. években három gyermekkorú sértett sérelmére több alkalommal is szexuális cselekményt végzett. A gyerekek utóbb a családtagjaiknak részletesen beszámoltak az eseményekről.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat 3 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év szabadságvesztésre ítélte.

A ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása iránt terjesztett elő fellebbezést, amit a fellebbviteli főügyészség fenntartott. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyben a mai napon tartott tárgyalást elnapolta. Az eljárás 2022. március 22. napján a perbeszédek megtartásával folytatódik – írta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

Indirekt/Blikk