2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Hat embert akart Ausztriába csempészni egy román férfi

Hat embert akart Ausztriába csempészni egy román férfi

Egy román sofőr hat illegális menekültet akart Ausztriába vinni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. május 6-án 5 óra 10 perckor egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg az M1-es autópálya 142. kilométerszelvényében.

A járművet egy román állampolgárságú 36 éves férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében hat – magukat pakisztáni és indiai állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem a személyazonosságukat, sem pedig jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták, majd az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat a meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntette elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – adta hírül a police.hu.