2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Harmadszor is elítélték a pilisi szerepjátékos gyilkosokat

Harmadszor is elítélték a pilisi szerepjátékos gyilkosokat

Bár már tizenegy éve húzódik a „szerepjátékos gyilkosságként” ismertté vált pilisi emberölés, kedden harmadjára is elsőfokú ítélet született az ügyben. M. Gergely és T. András ezúttal 15 év fegyházat kaptak nem jogerősen.

A fiatal férfiak – akik annak idején a szerepjáték és a harcművészetek iránti rajongás kapcsán ismerték egymást – a későbbi áldozattal játék közben ismerkedtek meg, akit az ítélet szerint közösen gyilkoltak meg. Előbb szerepjáték álcájával az erdőbe csalták, majd a vád szerint egy korábbi adósságuk miatt végeztek a barátjukkal.

Az eljárás azért húzódott ilyen sokáig, mert a holttestből – ami csak egy évvel később került elő – alig maradt valami, így a halál okát nem lehetett egyértelműen megállapítani. Mivel nem volt bizonyíték, a rendőrség lezárta az ügyet, később azonban újrakezdték a nyomozást, és öt évre rá vádat emeltek, miután egyik barátjuk a két férfi ellen vallott.

Bár a gyilkos fegyver soha nem került elő, az első eljárásban mind a ketten 16 év fegyházat kaptak. Másodfokon hatályon kívül helyezték az ítéletet, a megismételt eljárásban pedig már életfogytiglani ítélet született, amit ismét hatályon kívül helyezés követett. Idáig ötször tartóztatták le és helyezték szabadlábra őket, összesen másfél évet voltak börtönben. Most házi őrizetet rendeltek el számukra. Mindketten tagadják a bűncselekmény elkövetését.

Indirekt/Blikk