2023.03.30
Zalán
Kezdőlap Belföld Hamis védettségi igazolványt vettek: az apa most meghalt, a család többi tagja...

Hamis védettségi igazolványt vettek: az apa most meghalt, a család többi tagja pedig intenzíven fekszik

Koronavírussal kórházba került egy négytagú, oltástagadó, hamis védettségi igazolvánnyal rendelkező budapesti család. Közülük a szülők tünetei voltak a legsúlyosabbak. Az édesapa elhunyt, a felesége állapota is nagyon súlyos, az ő életéért jelenleg is küzdenek az orvosok – tudta meg a Blikk. A kórházi dolgozók gyanúsnak találták a négytagú család védettségi igazolványait, ezért értesítették a hatóságot.

A Blikk értesüléseit több forrás is megerősítette. Egészen szomorú, egyben tanulságos történet rajzolódik ki a háttérben. Úgy tudjuk, a család egyik tagja sem oltatta be magát, ám védettségi igazolványra szükségük volt, mert gyakran utaznak külföldre. Hogy a most tervezett nyaralás végül összejött-e vagy sem, azt nem tudni, ám annyi bizonyos, hogy a családtagok elkapták a koronavírust, és kis időn belül egymás után egy fővárosi kórház intenzív osztályán kötöttek ki, valamennyien – a kisiskolás gyerekek is – lélegeztetőgépre kerültek. A családfő életét már nem tudták megmenteni az orvosok, és információink szerint kisebbik gyermekük továbbra is életveszélyes állapotban van. Úgy tudják, a rendőrség vizsgálja a családtagok birtokában lévő védettségi igazolványokat.

Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy egyre nagyobb keletje van a hamis védettségi igazolványoknak. A Blikk úgy tudja, jelenleg is 17 olyan ügyben nyomoz a rendőrség, amelyben orvosok, nővérek, ápolók pénzért közműködtek hamis védettségi igazolványok készítésében. De olyan is volt, hogy hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat három köztisztviselő ellen, mert egyiküket hamis védettségi igazolványhoz próbálták juttatni.

A legnagyobb port kavaró ügy Kótajban történt, ahol július 20-án dr. A. Akeef háziorvost a rendelőjéből bilincsbe verve, vezetőszáron vitték el állig felfegyverzett TEK-
esek. Állítólag 50 ezer forintért adta a pácienseknek a hamis papírokat. Szeptemberben szabadlábra helyezték a többek között sebészi, szívsebészi, mentőorvosi, gyermekorvosi, belgyógyász, sportorvosi és háziorvosi szakvizsgával rendelkező dokit, aki az első perctől hangoztatta az ártatlanságát. Épp rendelés közben értük utol.

– Örömteli, hogy újra dolgozhatok, azóta még több betegem lett, jó érezni a szeretetüket – nyilatkozta a Blikknek dr. A. Akeef, aki ellen önálló intézkedésre jogosult személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik nyomozás.

Dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a Blikknek elmondta: a kótaji hamis védettségi igazolványok ügyében jelenleg 14 gyanúsított van. Azonban a részletekről nem adhatott bővebb felvilágosítást, mert az veszélyeztetné a nyomozás érdekeit.

Indirekt/Blikk