KezdőlapBelföldHalálos lakástűz volt Kosdon

Halálos lakástűz volt Kosdon

A tűz keletkezésének helyét, idejét és okát még vizsgálják.

Életét vesztette egy idős férfi szombaton abban a tűzben, amely a Pest vármegyei, Váci járásban lévő Kosdon jelenleg még ismeretlen körülmények között keletkezett.

December 23-án tizenkilenc órakor jelezték a katasztrófavédelem felé, hogy a Pest vármegyei Kosd községen kigyulladt egy családi ház, és lángok csapnak ki az ablakon. A Rákóczi utcai épülethez eztán öt járművel vonultak ki a tűzoltók – erről számolt be a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A 80 négyzetméteres egyszintes ház teljes terjedelmében égett, a tűz pedig a tetőre is átterjedt, emiatt a tűzoltóknak a tetőt is meg kellett bontaniuk az oltáshoz. Beavatkozás közben megtalálták az ott lakó idős férfi holttestét.

Az épületet oltás után átszellőztették és hőkamerával is átvizsgálták. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát majd a tűzvizsgálat fogja feltárni.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra figyelmeztet, hogy leggyakrabban egyedül élő idős emberek szenvednek halálos füstmérgezést, pedig az ehhez hasonló tragédiák egy füstérzékelővel megelőzhetőek lennének. A füstérzékelő, amint kigyullad valami, azonnal sípolni kezd.

A főigazgatóság korábban egy Facebook-bejegyzésben megosztott néhány hasznos tűzvédelmi tanácsot is az ünnepekre vonatkozóan.