KezdőlapBelföldHalálos lakástűz volt Borsodban

Halálos lakástűz volt Borsodban

Meghalt egy idős férfi egy lakástűzben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon szombat hajnalban. Az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője

A kora reggeli órákban egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki a Széchenyi úton – közölte Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az OKF helyettes szóvivője.

Elmondta azt is: a tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. Hozzátette: az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek.

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja – rögzítette.

Dóka Imre a szomorú eset kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség. A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel – figyelmeztetett, hozzátéve, hogy célszerű füstérzékelőt használni és tűzoltó-készüléket tartani a lakásban.