2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Halálos lakástűz Csepelen

Halálos lakástűz Csepelen

Szombat este nyolc órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy ház a XXI. kerületében, Csepelen, a Popieluszko utcában. Egy járművel hat tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy ötlakásos sorház egyik lakásában volt a tűz.

A huszonöt négyzetméteres, szobakonyhás lakás teljes egészében égett, a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték a lángokat. Oltás közben egy holttestet találtak. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a sorház többi lakására. A tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát a katasztrófavédelem által indított tűzvizsgálat fogja feltárni.

Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a legtöbb tragikus kimenetelű lakástűznél nem a lángok, hanem a mérgező füst szed áldozatot. Az ilyen esetek elkerülése érdekében ajánlott beszerezni otthonra egy füstérzékelőt, amely a szoba közepén a plafonra szerelve a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.