2020.06.07
Róbert
Kezdőlap Belföld Hajdú Péter a tünetei alapján koronavírus fertőzött lehetett

Hajdú Péter a tünetei alapján koronavírus fertőzött lehetett

A műsorvezető három hétig nyomta az ágyat, mint mondja még életében nem érezte ennyire rosszul magát. A súlyos tünetek alapján háziorvosa szerint nem kizárható, hogy átesett a koronavírus fertőzésen.

Fotó: Facebook

Ischgl-ben volt síelni idén februárban Hajdú Péter. Ez az az osztrák síparadicsom, ahonnan Európát elárasztotta a koronavírus. A producer épp felgyógyult az influenzának gondolt betegségéből, amikor elindultak barátnőjével, Eszterrel a téli kirándulásra.

„Influenzás fertőzéssel indult, lázam volt, fájt a torkom, de végül jobban lettem, így elindultunk a tervezett síelésre. A kilencórás autóúton viszont annyira rosszul lettem, hogy másnap delelőtt be kellett mennünk az ottani klinikára – mondta Hajdú, akitől vért vettek, mellkasi röntgent csináltak, a zárójelentésére hörghurutot írtak, köptetőt és az egyébként koronás fertőzéseknél is használt azitromicint írtak fel neki.” – mondta Péter a Blikknek.

View this post on Instagram

4 napja szobafogságban😷 #influenza

A post shared by Hajdú Péter (@hajdu.peter.official) on

A síelésből így semmi nem lett, napokig feküdt a szállodai szobában. Amikor végül hazajöttek, akkor sem nyugodhatott meg, annyira köhögött, hogy végül a Honvéd kórházban kötött ki. „Éjszaka nem bírtam aludni a köhögéstől, ezért bementem a Honvédkórházba, ahol a vizsgálat után azt mondták, hogy vírusos fertőzés. Még akkor sem végeztek koronatesztet, mert február végét írtunk.”

Ezért, a járvány európai elterjedése után kezdett el háziorvosával gyanakodni, hogy koronavírus fertőzése lehetett. Végül március végén csináltatott egy koronavírus tesztet, ami negatív lett. Igaz akkor már majd egy hónapja tünetmentes volt a producer és a teszt csak két hétre visszamenőleg mutatja meg biztonsággal, hogy valaki átesett e a vírusfertőzésen.

Hajdú Péter az Indirekt kérdésére elmondta, hogy több olyan tünetem is volt, amely koronavírus fetőzésre utalhat. Először az tűnt fel, hogy mindent sósnak éreztem, aztán pedig szinte nem éreztem az ízeket. Ennyire gyengének még soha nem éreztem magam: az ételfutárt is el kellett küldenem, mert nem volt erőm lemenni hozzá. Mivel csak két hétre visszamenőleg lehet kimutatni a koronavírus fertőzést, ezért biztosan nem állítom, hogy az volt. De egy biztos, ennyire beteg még soha nem voltam.