2021.05.07
Gizella
Kezdőlap Belföld Gyűlöletcunami szakadt Majka nyakába

Gyűlöletcunami szakadt Majka nyakába

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Majka felkereste Szijjártó Péter külügyminisztert, mint kiderült a zenész azért járt a politikusnál, hogy konkrét javaslatokat téve segítséget kérjen a muzsikosok megsegítésére.

Mint megírtuk Majka elmondta a miniszternek a meglátásait a hazai zenei ipar elmúlt évéről, és javaslatokat tett arra, hogy szerinte hogyan lehetne segíteni az iparágon. Szó volt a katás előadók problémájáról, a koncertek 27 százalékos áfakulcsának csökkentéséről, illetve a raktárkoncertekkel kapcsolatos balhékról. Majka nem légből kapott ötleteket osztott meg a miniszterrel, előtte zenekarokkal, zenekari menedzsmentekkel beszélt.

Ezt követően a találkozóról maga Szijjártó Péter tett közzé egy fotót a közösségi oldalán, ám a kommentszekciót egyből elöntötték a gyűlölködő hozzászólások. A rapper ezek után lapunknak elmondta: – Ezt úgy hívják, hogy lobbi. Van, aki golfozás, poharazás közben vagy a kártyaasztal mellett teszi ezt. Szijjártó Pétert ismerem régebb óta, és egyeztettem vele egy találkozót, hogy az én és a zenésztársaim érdekeit képviselve beszéljek neki a helyzetünkről. Elmondtam neki, hogy mit gondolok az elmúlt egy évről, egy-két szakmabelivel egyeztetve milyen észrevételeink vannak, és miben tudnának segíteni

A gyűlöletcunami azonban úgy tűnik nem csendesedik, Majka ugyanis nemrégiben közösségi oldalán öntött tiszta vizet a pohárba a nagy port kavart találkozó kapcsán.

“Szijjártó Péternél jártam, erre a nyakamba szakadt egy gyűlöletcunami. Eladtam magam, a kormánynak dolgozom, talpnyaló lettem stb!!” – írja bejegyzésében Majka, aki azt is mondja: “A legtöbben úgy érzik, dönteniük kell. Vagy ide, vagy oda kell állniuk. Én büszkén vállalom, hogy sehová sem tartozom.”

A zenész továbbá arról is beszélt a posztjában, hogy eddig egyetlen munkahelye sem kérte, hogy valamelyik politikai mozgalom mögé álljon be. “Sosem kérték tőlem egyik munkahelyemen sem,hogy gyártsak ideológiát és álljak be valamelyik poltikai mozgalom mögé. Ha kérték volna , akkor az lett volna az utolsó napom ott.” – írja.

Majd bejegyzésében arra is kitért, hogy évek óta megkapja, hogy a TV2-nél való munkája is egyfajta szerepvállalás, ennek kapcsán azonban így fogalmazott:

“Lassan 15 éve melozom a TV2nek…!!! Olyan emberekkel mint Till Attila, vagy Hajós András ,akiken még nagyító alatt sem veszünk észre részrehajlást az éppen aktuális kormány felé. Viszont az igaz, hogy manapság a politika mindenhol jelen van. Ha nem mennék olyan helyre fellépni, dolgozni, vásárolni, ahonnan ne valamelyik politikai oldal cégeihez cseppegne le a forint, akkor maximum a kertben tudnék füvet szedni vacsorára a gyerekeknek” – írta posztjában a rapper.

Majd zárásként hozzátette: “Egy olyan világban akarok élni, ahol az átlag embernek nem is kéne a politikával foglalkozni. Érezzük jól magunkat. És menjünk végre bulizni.”

Indirekt/Blikk