2022.10.02
Petra
Kezdőlap Belföld Gyászolnak a magyar mentősök: legendás kollégát vesztettek el

Gyászolnak a magyar mentősök: legendás kollégát vesztettek el

Elhunyt az Országos Mentőszolgálat történelmének egyik legjelentősebb főorvosa.

Életének 83. évében váratlanul elhunyt az Országos Mentőszolgálat történelmének egyik legjelentősebb főorvosa, dr. Szegeczky Dezső.

mentőszolgálat közlése szerint a mindig kedves, rendkívül halk szavú mentőorvos a legkiemelkedőbb tudású szakemberek közé tartozott, akik valaha a mentőknél teljesítettek szolgálatot. Rendkívüli tudású orvos volt, évtizedekig a rohamkocsi-szolgálat egyik tartópillére, a napjainkban használt beavatkozások és eljárások egyik kifejlesztője volt. Emellett elszánt harcosa volt a hazai légimentés megteremtésének és felépítésének, valamint alapítója a hazai sürgősségi gyermekgyógyászatnak és a gyermekmentésnek.

A mosolygós szakember, aki 1963-tól 2013-ig tartó ötven éves szolgálata alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, köztük rengeteg gyermekét, leírhatatlan űrt hagy maga után a bajtársi közösségben, ahol generációk tanulhattak tőle. Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti a magyar mentésügy legendás ikonját. Isten veled Dezső bácsi! – olvasható a mentőszolgálat bejegyzésében.