2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Belföld Gyász: meghalt dr. Erőss Pál

Gyász: meghalt dr. Erőss Pál

Elhunyt Erőss Pál, a volt legfelsőbb bírósági bíró, a Jogi Esetek című műsor egykori szakértője – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.

„Szomorú szívvel búcsúzom a családunk, az Igazságügyi Minisztérium, valamint a teljes magyar jogásztársadalom nevében dr. Erőss Páltól. Az ország talán legszeretettebb jogásza, a sokak által Jogerőss Pálnak becézett volt legfelsőbb bírósági bíró, az Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa, a Jogi Esetek cím műsor legendás jogi szakértője, ügyvéd és egyben gyermekeink dédnagyapja a mai napon, életének 87. évében megtért teremtőjéhez” – írta Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter hozzátette, hogy a köztársasági elnök a jogszabályoknak a széles közvélemény számára szuggesztív, kiváló retorikai képességekkel és bölcsességgel történő megismertetése és közérthetővé tétele, valamint ügyvédi, bírói és közéleti tevékenysége, életútja elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Erőssnek – idézte az Index.