2022.05.21
Konstantin
Kezdőlap Belföld Gyász: elhunyt az MSZP politikusa

Gyász: elhunyt az MSZP politikusa

Elhunyt Lakatos András, egykori MSZP-s országgyűlési képviselő. Egykori pártja egy Facebook-bejegyzésben emlékezett meg róla, ahol kiemelik: Lakatos egész élete Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mezőgazdaságáról és az élelmiszeripar fejlesztéséről szólt.

Lakatos András 1944-ben született Mezőladányban. Elismert és tisztelt görögkatolikus, mezőgazdasági vállalkozó családból származik. Itt tanulta meg a föld szeretetét, a munka becsületét, a parasztember tiszteletét. A középiskolát Mátészalkán végezte. 1967-ben a Gödöllői Agrártudomány Egyetemen agrármérnöki diplomát szerzett. 1967-től 14 évig a Nyírtasi Dózsa Tsz-ben dolgozott ágazatvezetői, agronómus, elnöki beosztásban. 1981-89 között a Szabolcs-Szatmár megyei Tanács elnökhelyettese. Később mezőgazdasági vállalatoknál dolgozott vezető beosztásban.

A rendszerváltástől 1995-ig a Mezőgazdasági Kamara Szabolcs–Szatmár- Bereg megyei elnöke. 1994-2002 között volt országgyűlési képviselő. A Mezőgazdasági Bizottságnak, valamint a Magyar–Orosz Parlamentközi Vegyesbizottság magyar albizottságának is tagja volt.