KezdőlapBelföldGyanúsítottként hallgatták ki Völner Pált

Gyanúsítottként hallgatták ki Völner Pált

Az ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Miután 2021. december 14-én 22.40 órakor a Magyar Közlönyben megjelent az országgyűlés határozata dr. Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2021. december 15-én több helyszínen tartott kutatást, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

A nyomozó ügyészség dr. Völner Pállal szemben vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte.

A Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Dr. Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni.

Indirekt/Blikk