2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Gödöllői iskolabezárás: 180 diákot hagytak cserben a gimi vezetői

Gödöllői iskolabezárás: 180 diákot hagytak cserben a gimi vezetői

Érthetetlen, hogy a gödöllői magángiumnázium vezetői a támogatás csökkenésére hivatkozva az évnyitó előtt pár nappal zárták be az iskolát. Valójában 30 százalékkal nőtt a támogatás.

„Kedden reggel kisírt szemmel jött oda hozzám a lányom, hogy megszűnik az iskola. Nem akartam elhinni, azt mondtam neki, hogy ez valami álhír. Mellbe vágott, mikor rájöttem, hogy nem az. Mi lesz ezután? Hogy fog leérettségizni? Pánikba estünk. Sikerült azóta elintézni, hogy felvegyék esti tagozatra, már csak ott volt hely. Szétesik az osztályuk, így telik majd az utolsó évük. Úgy érzem, cserben hagytak bennünket, döbbenetes ez az egész helyzet!” – nyilatkozta a Ripostnak egy szülő.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hangsúlyozta: a támogatás mértéke idén az oktatók országos átlagban 30 százalékos béremelése miatt még emelkedett is”. Mindemellett kiemelték: az iskola fenntartója nem az állam, hanem a Várda-Kids Nonprofit Kft., vagyis egy magániskola. Állami támogatásra azért jogosult, mert a gimnáziumi képzés mellett szakképzést is folytat.