2022.06.30
Pál
Kezdőlap Címlap Mi lesz itt: hatalmasat zuhantak a kriptovaluták

Mi lesz itt: hatalmasat zuhantak a kriptovaluták

Óriásit zuhantak a kriptovaluták, többször is leállították a digitális pénz működését.

A kriptovaluta olyan eszköz, mely csereeszközként vagy manapság fizetőeszközként is funkcionál. Titkosítást használ a tranzakciók biztonságának érdekében. A kriptovaluták a digitális valuták egy részét képviselik.

Hatalmas zuhanás érzékelhető a kriptopénzek piacán, ezt a Luna kriptovaluta befektetői érezhetik meg igazán. Egy Luna április elején még körülbelül 43 ezer forintot ért, azonban mára már szinte teljesen elértéktelenedett. Emiatt emberek ezrei veszítették el a vagyonukat, ezzel pedig kilátástalan helyzetbe kerültek.

“A Luna április elején még 116 dollárt ért, pénteken pedig már egy centet sem” – mondta a Terra nevű cég igazgatója.

Biztosította a befektetőket arról, hogy bármi történik, kilábalnak a kilátástalan helyzetből, azt még nem tudni, hogy a magyarokat hogy érinti ez az összeomlás, a kisbefektetőknek sajnos nem sok esélye van arra, hogy visszakapják a befektetett pénzt.

Az RTL Híradónak a Kriptobetyár nevű szakértői oldal adminisztrátora elmondta, hogy csak az fogja megosztani, hogy mennyit veszített, akinek ez az összeg be volt kalkulálva, azok, akik tényleg nagyot buktak nem híresztelik azt.

Vannak olyanok, akik a 2008-as világválsághoz hasonlítják azt, ami most a kriptopénzzel történt. A Lunába leginkább a lelkes amatőrök fektettek be, akik a gyors meggazdagodást várták.