KezdőlapBelföldGazdaságJanuárban mindenki megtudja, mennyibe kerül a bankszámlája

Januárban mindenki megtudja, mennyibe kerül a bankszámlája

2020-tól minden banknak értesítő levelet kell küldenie valamennyi ügyfelének, amely tartalmazza tételesen a számlavezetés éves költségeit. 

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a számlavezetésért is jelentős pénzt fizetünk ki a bankunknak minden évben. Az egyes tételek önmagukban nem drágák, ráadásul bármikor történhet valami váratlan, ami miatt olyan tranzakciót – készpénzfelvétel, átutalás – kell lebonyolítanunk, amely költséges. Év elején azonban szembesíteni fognak a sok apró kiadás teljes összegével, 2020 januárjában ugyanis kapunk egy levelet a tételes számlaköltségeinkről. De mit is tartalmaz majd ez a levél?

2020-tól minden banknak értesítő levelet kell küldenie valamennyi ügyfelének, amely tartalmazza tételesen a számlavezetés éves költségeit – írja a bankmonitor.hu. A levelet minden év első hónapjában kell megkapnunk. Az értesítőnek kötött formája van, mindenkit ugyanolyan bontásban tájékoztatnak a díjak éves összegéről. Az első levélnek 2020. január 31-ig kell megérkeznie, ez 2019 utolsó 5 hónapjának számlaköltségeit fogja tartalmaznia – ezt követően mindig egy teljes év díjainak jegyzékét fogjuk megkapni.