2021.02.28
Elemér
Kezdőlap Belföld A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal.

Izgalmasan indult az év a DokiApp csapatának, hiszen január elején elnyerték a Magyar Marketing Szövetség  Év Applikációja 2020 díját. Ebben a kategóriában olyan applikációkkal lehetett nevezni, melyek segítik, szórakoztatják vagy bármely más módon támogatják a felhasználókat. A rangsor felállításakor alapvetés volt az innováció és a funkcionalitás is. Az Év Applikációja kategória mezőnye rendkívül erős volt, többek között olyan márkák pályáztak, mint az UniCredit Bank vagy a Spar Magyarország. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

A díjeső nem meglepő, hiszen a DokiApp egy olyan közcélú telemedicina applikáció, amely a teljes társadalom szolgálatára lehet. A DokiApp-ban videótelefonáláson keresztül, pár perces várakozás után konzultálhatunk orvosokkal és pszichológusokkal bárhol, bármikor. A ​szolgáltatás ​okostelefonról és számítógépről is elérhető, így egy betegség vagy panasz jelentkezésekor akár néhány percen belül valódi szakembert kérdezhetünk a problémánkról.

– A DokiApp-ot a páciensek gyakran nem a szakorvosi vizsgálat vagy a hagyományos pszichológiai terápia helyett, hanem ezek mellett veszik igénybe, egyfajta azonnal elérhető útmutatóként. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy éjszaka is zajlanak videókonzultációk: legutóbb egy hajnali fél kettőkor leadott konzultációs kérést fél percen belül sikerült kiszolgálni. A szolgáltatás tavaszi indulása óta tehát egyre ismertebb a páciensek körében, az év végére több, mint száz sikeres videókonzultációt tudhatnak maguk mögött – mondta el Somogyi Tibor, a DokiApp alapítója.