2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Belföld Friss jogosítvánnyal hajtott forgalommal szemben az autópályán

Friss jogosítvánnyal hajtott forgalommal szemben az autópályán

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott gondot egy magáról teljesen megfeledkező autós, aki az M30-as autópályán haladt a forgalommal szemben. Nagy szerencse, hogy nem történt baleset.

Szombat délben jelezte több autós is a megyei rendőr-főkapitányságnak, hogy az autópályán kisteherautó a forgalommal szemben halad. Kiderült, a jármű vezetője eltévesztette az irányt, így megfordult és a lehető leghamarabb el akarta hagyni a sztrádát.

A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, de már nem találták az autóst. Az adatgyűjtés során kiderült, hova köthető a gépjármű, de a cég telephelyére kiszállva senki nem találtak ott. Nem sokkal később a sofőr maga jelentkezett a rendőrségen.

A férfi elmondta, hogy mindössze három hónapja van jogosítványa, és véletlenül eltévedt, nem akart rossz irányba haladni, ezért fordult meg.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben, jogosítványát bevonták – írta a police.hu.