2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Fordulat: felfüggesztették a verekedős fóti orvost

Fordulat: felfüggesztették a verekedős fóti orvost

Újabb fordulat a fóti verekedős doki ügyében.

A munkáltatója ugyan nem indít fegyelmi eljárást Lestár Ferenc ellen, mégis felfüggesztették állásából – értesült a Bors.

A lap úgy tudja, hogy dr. Lestár Ferenc jelenleg nem dolgozik, ugyanis határozatlan időre felfüggesztették. Kiderült, hogy 2009 óta nincs működési engedélye, ami azt jelenti, hogy az esetleges szakmai felelősséget a feletteseinek kell vállalnia helyette.

Dr. Lestár Ferenc munkáltatóját, milyen sors vár náluk a dolgozójukra.

– fóti ügyeletünkön történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésünkre álló információk, továbbá munkavállalónk meghallgatása után nem látjuk okát fegyelmi eljárás indításának. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban. Ezen eljárás alakulását cégünk figyelemmel kíséri, és természetesen az eredménynek megfelelően jár el a későbbiekben – írta a testépítő doktor ügyében a munkáltatója. Hozzátették: valamennyi hozzájuk beérkező panaszt 30 napon belül kivizsgálnak, az eredményről pedig a bejelentőt is értesítik. Adatbázisuk szerint dr. Lestár az elmúlt két évben orvosszakmai hibát nem követett el, a Magyar Orvosi Kamara pedig a céget a munkavállalóval kapcsolatos etikai vizsgálattal nem kereste meg.

Mint ismert, múlt hét szombaton a fóti orvosi rendelőben egy házaspár rátámadt az éppen ügyeletesként dolgozó dr. Lestár Ferencre. A verekedés egészen a parkolóig folytatódott, ahol kisebb földharc is kialakult az orvos és a családfő között. A férj végül koponyasérülést szenvedett.