2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld Folytatódik a tavaszias időjárás

Folytatódik a tavaszias időjárás

Legalább nagyon hideg nem lesz, de csapadék bárhol előfordulhat az ország területén.

Kedden a Tiszántúl nagyobb részén csökken a felhőzet, délelőtt ott is megszűnik a csapadék. Általában több órára kisüt a nap, de az Északi-középhegység térségében egész nap borult maradhat az ég. Délután nyugat felől frontális felhőzet érkezik, amelyből a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor. A csapadékrendszer várhatóan az esti óráktól mozdul keleti irányba. A délies légmozgást főleg a délkeleti megyékben kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-15 fok között alakul, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 1-8 fok közé hűl le a levegő.

Kedd estére is erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon csökken a felhőzet. A csapadékrendszer a keleti országrész fölé tevődik át, többfelé várható eső. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul.

Szerdán kelet felé elvonul a frontális felhőzet, mögötte napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. Délelőttig még többfelé lehet számítani esőre, záporra, majd átmenetileg csökken a csapadékhajlam, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Estétől északnyugat felől újabb hullámban lehet számítani kisebb esőre, záporra. A kezdetben északnyugati, nyugati irányú szél mindenütt délnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

Csütörtökön a melegfronti felhőzet a déli órákra elhagyja az országot, majd a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől észak felől egy hidegfronti felhősáv vonul át az országon. Többfelé, illetve több alkalommal várható eső, zápor. A kezdetben délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul, és többfelé kísérhetik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2-8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10-17 fok között várható, de keleten akár 10 fok alatti maximumértékek is előfordulhatnak. A főnhatás miatt elsősorban nyugaton, északnyugaton elvétve magasabb hőmérsékleti értékek is lehetnek.