2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére a sűrű köd miatt

Figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére a sűrű köd miatt

Hétfőn az ország nagy részén köd képződik, ami nehezíti a látási viszonyokat. Csapadék nem valószínű, és a szél is mérsékelt marad.

Az éjszaka képződött köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet kiterjedése hétfőn fokozatosan csökken, és általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Délutántól határozottabban csökken a felhőzet, majd estétől újra leszáll a köd. Számottevő csapadék nem várható. Jobbára mérsékelt marad a szél. A hőmérséklet kora délután 4-10, késő este -1, +5 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 13 megyére sárga figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt. Délelőttig a Dunántúlon és északon több helyen számíthatunk sűrű ködre, míg északon helyenként zúzmarás köd, néhol esetleg ónos szitálás is előfordulhat. A látási viszonyok napközben fokozatosan javulnak, de estétől főként északon ismét várható ködképződés.

Este többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, így borult, ködös, illetve kevésbé felhős tájak egyaránt lesznek. Szitálás, ónos szitálás elsősorban a ködös tájakon fordulhat elő. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul.