2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Figyelem: ma mindenkinél legyen esernyő

Figyelem: ma mindenkinél legyen esernyő

Péntekig még záporokkal, zivatarokkal tarkított időre számíthatunk, majd hétvégére fokozatosan megnyugszik időjárásunk.

Általában gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, de kezdetben a Dunántúlon erősen felhős területek is lesznek. Több helyen várható zápor, zivatar, délelőtt inkább a Dunántúlon, majd délután a Dunától keletre nagyobb számban. A hevesebb zivatargócokban felhőszakadás is előfordulhat.

Az északias szél a Dunántúlon erős, az Alpokalján, a Kisalföldön, a Balaton térségében időnként viharos is lehet, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23-30 fok között valószínű, de a Tiszántúlon 31-33, a Nyugat-Dunántúlon 21-22 fok lehet.

Késő estére 19-23 fok közé hűl le a levegő. Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de kisebb körzetekben ennél kevesebb felhő is lehet. A záporok, zivatarok zöme késő este lecseng, ezt követően csak kevés helyen várható csapadék. A légmozgás veszít az erejéből, de továbbra is sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északias szelet.

Medárd napján sokfelé esett az országban, de ez nem jelenti egy hosszan tartó csapadékos időszak kezdetét – tette közzé az OMSZ.