2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Figyelem: ilyen idő lesz ma és holnap

Figyelem: ilyen idő lesz ma és holnap

Vasárnap helyenként kialakulhat zápor, zivatar, ami miatt már az elsőfokú vészjelzést is kiadták. A zivatarok mentén az időjósok szerint átmeneti szélerősödés is előfordulhat. Estére akár 14 fokig is visszahűlhet a levegő. Hétfőn pedig gomoly- és fátyolfelhők takarják majd az eget, de ennek ellenére a kánikula ismét berobbanhat jövőhéten. Mutatjuk, hány fok lesz.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű, de főként a reggeli, délelőtti időszakban erősebben felhős, borult tájak is előfordulhatnak – nagyobb eséllyel a déli és nyugati megyékben. Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Este a legtöbb helyen kiderül az ég, de nyugaton kisebb körzetekben gomolyfelhős, keleten pedig fátyolfelhős maradhat az idő. Záporok, zivatarok az időszak elején kevés helyen még lehetnek, majd lecsengenek. A légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. A szél csak zivatarban erősödhet meg. A délutáni órákban 29, 34 fokot mérhetünk.