2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Figyelem: a Honvéd Kórház január 1-jén 18 órán át nem fogad betegeket

Figyelem: a Honvéd Kórház január 1-jén 18 órán át nem fogad betegeket

18 órán át nem fogadnak betegeket a budapesti Honvédkórházban.

Január 1-jén, vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogad majd betegeket a Honvédkórház – szúrta ki a HVG.

Wikonkál Norbert Miklós, főigazgató szerint erre azért van szükség, mert az év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató, az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, ehhez pedig szükség van a medikai rendszer átalakítására.

  • Kórházunk informatikai átállás miatt 2023. január 01-én 12:00 órától 2023. január 02. 06:00 óráig terjedő időtartamban nem fogad betegeket. Ezért – bizonyos betegségek, illetve az akut esetek sürgősségi ellátása miatt – kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a mellékelt pdf dokumentumból, illetve az illetékes háziorvosi ügyelettől szíveskedjenek tájékozódni. Fenti intézkedés a Nemzeti Népegészségügyi Központtal és az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben valósul meg- olvasható a Honvédkórház hivatalos oldalán.

A kórház azt is közzétette, hogy melyik intézményekben látják el a hozzájuk érkező pácienseket. Mindez ide kattintva elérhető, ám a sztrókos, trombózisos és többszörös traumás sérülést szenvedett betegek fogadására valamennyi, a közép-magyarországi régióban található egészségügyi szolgáltatót kötelezik a szabad kapacitásaik terhére.