KezdőlapBelföldFelszállt a gépe: Ferenc pápa elhagyta Magyarországot

Felszállt a gépe: Ferenc pápa elhagyta Magyarországot

Véget ért Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatása Magyarországon.

Vasárnap délután fél 6-6 óra környékén száll fel a szentatya gépe a Ferihegyi repülőtérről. Helyszíni tudósítónk szerint a reptéren háromnegyed 5-kor kigurították a vörös szőnyeget.

A háromnapos eseménysorozat önkéntesei is eljöttek, hogy elbúcsúzzanak a szentatyától, illetve már a katonák is a helyükön vannak.

Vasárnap az egyházfő a Kossuth téren kezdte hivatalos programját, ahol szentmisét celebrált. Délután a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán tartott beszédet.

Negyed 6 körül az egyházfő kísérete elkezdett beszállni a repülőbe, miközben a pápa Fiat 500-asa is befutott Ferihegyre. A helyszínre érkezett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Novák Katalin köztársasági elnök is.

A pápát Novák fogadta, együtt sétáltak végig a vörös szőnyegen, a lépcsőnél még váltottak pár szót. Ferenc integetett többször is a híveknek, akik így jócskán lehetőséget kaptak a búcsúztatására. A gép másik oldalán, vélhetően valamilyen szerkezettel emelték fel a szentatyát a repülőre, de még odabentről is integetett fentről a fotósoknak és a híveknek. Majd bement a gép törzsébe, a személyzet pedig bezárta mögötte az ajtót.

A repülőgép 18 óra előtt néhány perccel még áll a kifutón, indulásra készen.

Pontban 18 órakor pedig meg is mozdult a gép, s elindult a kifutó felé. A pápa háromnapos budapesti látogatása, illetve a program ezennel véget ért.

18 óra után 8 perccel emelkedett magasba a repülő, rajta az egyházfővel.