KezdőlapBelföldFellebbezett VV Fanni feltételezett gyilkosa

Fellebbezett VV Fanni feltételezett gyilkosa

Továbbra sem zárul le az ügy: 4,5 fél év után hozta meg a bíróság az ítéletet VV Fanni titokzatos halálával kapcsolatban. A döntés értelmében, Magyarországon elsőként, életfogytiglant szabtak ki a feltételezett elkövetőre, azonban B. László minden ítélet ellen fellebbezett. Megszólalt az érintett ügyvédje.

Novozánszki Fanni drámai története továbbra sem ért véget. A bíróság 2022 júliusában hozta meg a döntést, miszerint B. Lászlót emberölés bűntett elkövetése miatt, annak ellenére, hogy a lány holtteste sosem került elő, életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéli. A feltételezett elkövető már akkor jelezte a bíróságon, hogy nem hajlandó elfogadni a döntést, és fellebbezést kíván tenni. Az viszont mai napig kérdéses volt, hogy mely ítélet pontokat érinti majd ez.

A feltételezett gyilkos az ellene felhozott összes ítélet, és ítélethozatalban foglalt rendelkezés ellen fellebbezést kért – derült ki az ügyvédje dr. Lichy József Borsnak adott nyilatkozatából. Ennek értelmében az ügy az Ítélőtáblánál folytatódik tovább.

Ebben az esetben azaz 4,9 millió forint is zárolva marad, amit Fanni lakásán találtak, és amely összegből egy emlékhelyet kívánnak építeni az eltűnt egykori ValóVilág játékos tiszteletére.

Az ügyvéd nyilatkozatában azt fejtegette, hogy mik lehetnek a következő lépések:

„Az Ítélőtábla számításaim szerint talán 2023 februárjában hozhat ítéletet, a másodfok után pedig még mindig lesz mozgástere B. Lászlónak, mehet tovább harmadfokra is, ha nem tetszik majd neki a másodfok ítélete. Az ügy akkor a Kúrián dől majd el, legkorábban 2023 őszén. Ennyit kell várniuk Fanni szüleinek arra, hogy végre lezáruljon ez a borzalom és megkezdhessék a lányuk elvesztésének fájdalmas feldolgozását.”