2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Felemás nap: néhol kánikula, máshol felhőszakadás lesz

Felemás nap: néhol kánikula, máshol felhőszakadás lesz

Továbbra is marad a kissé szeszélyes nyári időjárás: meleg lesz, de olykor-olykor eleredhet az eső, és akár viharok is előfordulhatnak.

A mai időjárás Budapesten napsütéses lesz, kevés fátyol- és gomolyfelhő társaságában. Néhol kialakulhatnak záporok, esetleg zivatar is. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, zivatarok környezetében azonban átmenetileg megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-30 fok körül alakul, estére 24 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is többnyire napsütéses lesz az idő. Helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti szél kevés helyen megélénkül, zivatarok környezetében azonban erős, de akár viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-33, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-20 fok között várható.

Szabolcs-Szatmár Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére pedig felhőszakadás miatt is kiadtak figyelmeztetést.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre számíthatunk. Elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban pedig erőssé vagy viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-34 fok között alakul.

Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyére elsőfokú riasztás van érvényben zivatarok miatt.